Kylpyhuoneremontti sisustussuunnittelijan suunnitelmista

10.12.2021 | Kokemuksia

Maija Tölli asuu Säynätsalon saaressa, järven äärellä viihtyisällä omakotialueella. Alue on rauhallinen ja maisemat vuoden kierron mukaan vaihtuvat ja aina kauniit. 

Kolme vuotta sitten hankitussa paritalon puolikkaassa tuli tarve tehdä kylpyhuoneremontti.

Talo oli jo 27 vuotta vanha ja taloyhtiö suositteli tekemään remontin märkätiloihin ja ulkoverhoukseen. Maija päätti tehdä täyden remontin. “Itse olen maalaillut ja tapetoinut pintoja, mutta märkätiloja en uskaltanut omin päin lähteä remontoimaan”, hän kertoo.

“Paneelit leikattiin niin tarkkaan, että listoja ei tarvinnut laisinkaan laittaa, se on semmonen tosi kiva yksityiskohta”

Vessan, saunan ja pesuhuoneen remontointiin Maija kysyi tarjouksen viidestä eri yrityksestä. Lopulta valinta kallistui Remonttijonesiin, jota myös sisustussuunnittelija oli suositellut.

Remonttijonesin Jonne teki koko kylpyhuoneremontin alusta loppuun. Dramatiikkaa remonttiin toi purkuvaiheessa rakenteista yllättäen löytynyt asbestia sisältävä bituminauha, joka hidasti työn etenemistä hiukan. “Onneksi Jonne hommasi asbestikartoituksen ja asianmukaisen purkufirman”, Maija summaa tyytyväisenä. 

Mikä sitten on asunnon omistajan kannalta tärkeintä yhteistyössä remonttifirman kanssa? Maijalla on kysymykseen selvä vastaus: “Tuntui, että pystyi luottamaan tekijään. En itse asunut remontin aikana  asunnossa, mutta pystyin täysin luottamaan tekijään, kun säännöllisesti tuli viestiä ja kuvia kohteesta ja kävin myös katsomassa paikan päällä, miten remontti edistyy.”

“Paneelit leikattiin niin tarkkaan, että listoja ei tarvinnut laisinkaan laittaa, se on semmonen tosi kiva yksityiskohta”

Apua ja näkemystä kylpyhuoneremontin materiaalivalintoihin

Remontin edetessä vastaan tuli useita valintoja, joita Maija pohti yhdessä Jonnen kanssa. “En aina osannut sanoa vahvaa mielipidettä ja siksi oli mukava, että Jonnella oli selkeä kuva siitä mitä tehdään. Toki oli kiva, että aina kyseltiin mielipidettä.”

Maija on tyytyväinen remontin lopputulokseen. Pienet tarkkaan harkitut ja taitavasti tehdyt yksityiskohdat miellyttävät silmää. Jonne rakensi lauteet itse paikan päällä ja laatoituksen jälki saa kovasti kehuja. Erityisen tyytyväinen Maija oli katon panelointiin: “Paneelit leikattiin niin tarkkaan, että listoja ei tarvinnut laisinkaan laittaa, se on semmonen tosi kiva yksityiskohta”

Koronapandemia aiheutti hieman ongelmia rakennusmateriaalin saatavuuteen, mikä osaltaan myös pidensi remontin kestoa. Myös asbestipurusta aiheutui viivästystä ja lisäkuluja, mutta lopputulokseen Maija on hyvin tyytyväinen.

Saanko auttaa remontissanne?

Autan mielelläni suunnittelussa ja annan tarjouksen toteutuksesta!