Hartsipinnoitteella saumatonta pintaa kylpyhuoneeseen

7.1.2022 | Kokemuksia

Asunnon remontointi omatoimisesti on nykyisin suosittua. Moni haluaa uudistaa asuntonsa pintoja itse toteuttaakseen oman näköisensä kodin. Omatoimisinkin remontin tekijä kohtaa kuitenkin joitain työvaiheita, jotka täytyy teettää ammattilaisella. Tällaisia työvaiheita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen seinien ja lattian laatoittaminen tai pinnoittaminen.

Kylpyhuoneen pintamateriaaleille asetetaan korkeiden standardien mukaiset laatuvaatimukset ja siksi työ kannattaakin teettää ammattilaisella.

Kyösti Ritola asuu Laukaan Vehniällä 1990-luvulla rakennetussa rivitalokaksiossa. Vajaa 30 vuotta vanhaan asuntoon ei ollut vielä juurikaan remonttia tehty, joten keväällä 2021 Ritola päätti remontoida asuntonsa kerralla uuteen uskoon. Sisustussuunnitelman hän teetti ammattilaisella.  Suunnitelman mukaan päädyttiin kylpyhuone ja takka pinnoittamaan hartsipinnoitteella

Suunnittelijan suosituksesta Ritola päätti pyytää tarjouksen kylpyhuoneen ja saunan lattioiden ja seinien pinnoittamisesta Remonttijones Oy:ltä. “Kysyin myös pari muuta tarjousta, mutta niistä ei ollut toteuttamaan tarpeitani. Joneksen kanssa päästiin kokonaisuudesta parhaiten yhteisymmärrykseen. Tein itse purku- ja sähkötyöt sekä seinien pohjustuksen, näin säästin hieman rahaa.” Kertoo Ritola, joka on itse ammatiltaan sähkömies. Joustava palvelu ja toimiva yhteistyö korostuivat urakoitsijan valinnassa. Lattiat ja seinät pinnoitettiin hartsilla ja samaan syssyyn myös takka sai uuden hartsipinnoitteen.

“Joneksen kanssa päästiin kokonaisuudesta parhaiten yhteisymmärrykseen ja sain itse tehdä sähkötyöt.”

Ritola on kätevä käsistään ja teki itse ison osan asunnon remontista. Hartsipinnoitteesta hänellä ei ollut aikaisempaa, kokemusta, joten sen tekemisen hän halusi uskoa osaavan ammattilaisen käsiin.

“Hartsipinnoite oli sellainen, kuin kuvittelinkin sen olevan.”  

Yhteistyö Joneksen kanssa sujui jouhevasti alusta loppuun. Tärkeimpinä vahvuuksina Remonttijonesin toiminnassa Ritola mainitsee ammattitaitoisuuden, yhteistyön sujumisen ja joustavuuden.

“Voin kyllä suositella Remonttijonesin palveluita. Joneksen työ on palveluammatti ja sen hän hoitaa hyvin. Erityisesti pinnoitusten tekeminen luonnistuu Jonekselta loistavasti.”